Google lägger ner Apps — slutar med applikationer i webbläsaren Chrome

acer chromebook front

Google Apps för Windows, Mac och Linux stängs ner. Och nej, det är inte det företagsanpassade molnpaketet vi pratar om.


Om du inte känner till Google Apps i webbläsaren Chrome så kan vi lugnt säga att du inte är ensam. Enligt Google är det få som vet om att Apps existerar — och det är därför som de bestämt sig för att stänga ner Apps permanent.

För den som nu undrar vad sjutton vi pratar om så kan sägas att Apps är en serie webbapplikationer som öppnas i webbläsaren Chrome men som får ett eget fönster. Precis som om de var installerade på datorn som ett riktigt program (vilket de inte är).

Det finns en hel mängd Apps-applikationer; allt från bildredigerare till spelet Angry Birds. Man laddar ner dem från Chrome Web Store och kör dem i Chrome, vilket fungerar hur bra som helst.


Lästips: Spåra din Chromebook med Android Device ManagerProblemet är bara att ingen vet att Google Apps existerar. Så Google Web Store kommer att sluta visa applikationerna från andra halvan av 2017 och de kommer att sluta fungera kring början på 2018.

Tacksamt nog finns alternativ så man kan installera riktiga applikationer istället, så 99,9 procent av de som använder Apps lär inte gå miste om något.