Nu kan Snapseed för iOS redigera bilder i RAW-format

snapseed new e1472998836639

Google har uppdaterat applikationen Snapseed med stöd för redigering av RAW-filer. Format från 144 kameramodeller kan användas från och med version 2.9.


Uppdateringen gör Snapseed betydligt kraftfullare med iPhone-telefoner och öppnar upp en helt ny värld av redigeringsmöjligheter.

RAW-filer är betydligt bättre att arbeta med då du kan ändra vitbalans, ljusa upp skuggor, justera färger och hitta detaljer i ljusa områden som bara inte går med JPEG-bilder. Snapseed har nu en stor fördel framför många andra redigeringsappar för iOS.

Alla nyheter i Snapseed v2.9

Stöd för RAW-filer är den stora nyheten och jisses vad vi gillar det. Det här är en riktig höjdare för alla människor som vill fotografera i RAW och snabbt få ut bilderna på internet med bra redigering utan att behöva använda en dator.

En annan fantastisk nyhet är att du kan ställa in Snapseed att spara fotografier egenvald komprimeringsgrad (JPEG) eller utan komprimering (PNG). Ett bra sätt för att du ska kunna välja om utrymme är viktigare än kvalitet, eller tvärtom.


Nästa nyhet är ett ansiktsverktyg med vilket du kan lyfta fram ansikten, släta hyn och göra ögonen kraftfullare med bättre klarhet. Du behöver inte göra mer än att föra fingret till vänster eller höger på skärmen för att ställa effektmängden.

Sista nyheten är inte närmare specificerad än justeringar av gränssnittet och buggfixar. Alltid trevligt så klart även om vi inte vet vad som fixats.


Lästips: Så tar du bättre porträtt med en Iphone – 8 smarta tips


Vi rekommenderar Snapseed

Vi kan verkligen rekommendera Snapseed. Inte som en fullständig lösning utan mer som ett komplement till andra applikationer du tycker om.

Mycket kan göras i Snapseed och visst är RAW-stödet bra. Men gillar du effektfilter från andra applikationer eller har ett arbetsflöde som du är van vid ger Snapseed inget revolutionerande som bör ändra på det.

Vi uppmanar dig till att prova nya versionen om du inte redan gjort det, gärna med RAW-filer, och själv bestämmer vad du tycker. Bra eller otillräckligt?

Kommentera gärna med dina upplevelser och berätta för andra vad du tycker om Snapseed.