Världens dyraste glögg – kostade 50 000 kronor att göra

varldens dyraste glogg 3 2022

Vill du ha en riktigt exklusiv glögg som ingen annan kan dricka i jul? Då ska du ta dig en titt på den här pärlan till dryck som kallas ”världens dyraste glögg”. En exklusiv utgåva som skapats i ett unikt samarbete mellan Tegnér & Son, svenska kocklandslagets coach Marie Skogström och vinexperten Lars Torstensson.

Lästips: Mackmyra Ambassadör släpps i begränsad upplaga – whiskey på 3 166 flaskor

Glöggen baseras på ett exklusivt slottsvin, Grand Cru från Bordeaux, som valts ut av Lars Torstensson och Marie Skogström, och smaksats med saffran från Österlen. Det finns även smak av lagerblad, kakao, apelsin och vanilj. Totalt finns fem glasflaskor som gjorts med hårt handarbete med en tillhörande låda av trä. Det här är inte den traditionella fulglöggen som du köper på Ica helt enkelt.

Det märks inte minst på hur dyrt det var att tillverka glöggen. Hela 50 000 kronor ska den ha kostat att ta fram. Tacksamt nog är det inte vad konsumenten behöver betala. Faktum är att Systembolaget bara vill ha 399 kronor för en av de fem flaskorna med glöggen. Problemet? Det finns bara en enda flaska att köpa och den som får chansen blir slumpmässigt vald.

Förutom den som lottas ut via Systembolaget så kommer en ensam flaska att finnas på Operakällaren i Stockholm. Innehållet där säljs per centiliter till den som är beredd att betala ett premiumpris för det. De tre kvarvarande glasflaskorna sparas för framtiden. Vad de kommer att användas till och vad prislappen stannar på återstår att se (räkna dock med att de kan bli snordyra).

Lästips: Swedish Match släpper Small Batch #29 Cardamomo

Nämnvärt om glasflaskorna är att de är handblåsta av ett konstnärskollektiv i Gustavsberg och sedan, med sitt dyrbara innehåll, förslutits i fem stycken handgjorda eklådor. Insidan av lådorna är vadderade av en sadelmakare som använt svenskt naturläder från Tärnsjö Garveri. Det är så exklusivt som det bara kan bli alltså.

Via Sydsvenskan och pressutskick

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.