Mackmyra Ambassadör släpps i begränsad upplaga – whiskey på 3 166 flaskor

Mackmyra Ambassadör

Mackmyra lanserar en ny whisky som säljs i en starkt begränsad upplaga. Det är en samlarutgåva som heter Ambassadör och den finns bara att köpa i 3 166 exemplar, eller flask.

Mackmyra Ambassadör är en single malt, cask strength whiskey med alkoholhalten 48,8 % som lagrats på ett så kallat ambassadörfat. Smaken beskrivs som fruktig med toner av gröna äpplen, söt citrus och subtil vaniljfudge.

Lästips: Swedish Match släpper Small Batch #29 Cardamomo

Det ska även finnas en hint av ingefära, anis och varma toner av toffee och karamelliserad mandel, blandat med en kryddig, medellång finish av päron, tobak och cederträ i eftersmaken.

Mackmyra Ambassadör är en komplex och smakrik upplevelse direkt från lagringen i Bodås gruva.

Du kan köpa Mackmyra Ambassadör via Systembolagets webbsajt från den 23 november 10:00. Priset för en flaska är 799 kronor och artikelnumret är 57733.

Din beställning kan hämtas hos din lokala Systembolaget eller hos ett ombud helt kostnadsfritt. Vill du ha din flaska hemskickad så kostar det från 80 kronor.

Via Mackmyra

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.