Valve arbetar på Windows 11-stöd åt Steam Deck

Samarbetar med Microsoft för stöd direkt i BIOS

valve steam deck front 2021 2

Valve meddelar att de arbetar med Microsoft för att göra Steam Deck kompatibel med Windows 11.

Det har hela tiden varit klarlagt att Steam Deck faktiskt kan använda Windows utan problem, dock har det inte varit fastställt om det bara gäller Windows 10 och äldre.

Läs mer: Steam Deck är inte kompatibel med alla spel från start

Windows 11 är ett operativsystem som släpps senare under 2021 med krav på TPM 2.0 i (nästan) alla datorer som kör versionen. Målet är att Steam Deck ska fungera korrekt med TPM-stödet integrerat direkt i enhetens inbyggda mjukvara, så kallade BIOS.

En ingenjör på Valve säger i ett uttalande att företaget just nu fokuserar helt på Windows 10, samt att de inte arbetat så mycket kring Windows 11 än. Men förhoppningarna är att kunna ge stöd utan större svårigheter i framtiden.

“There’s work looking at TPM just now. We’ve focused so much on Windows 10, so far, that we haven’t really gotten that far into it. Our expectation is that we can meet that.”

Valve

Nämnvärt är att Steam Deck inte använder Windows, utan har ett eget operativsystem kallat SteamOS. Det är Linux-baserat, men går att ersätta med Windows om du vill ta dig tiden.

Läs mer: Steam Deck har bytbar lagring – uppgradera med större SSD

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.