Uppdateringar av Xbox PC-appen för handdatorer – är Xbox ledande inom spelinnovation nu? 

Xbox Series S
Foto: Imthiyaz Syed, Pexels

Microsoft har precis släppt en ny uppdatering av Xbox-appen som är tillgänglig för handhållna ASUS-enheter och även för alla Windows 10- och 11-användare. Appen har ett nytt kompakt läge som ska förbättra spelupplevelsen och göra spelandet ännu mer engagerande. Med denna nya innovativa lösning vill Microsoft göra spelandet ännu roligare och distraktionsfritt för sina användare.  

Allt vi vet om den nya uppdateringen 

Vi har undersökt nyheten noggrant och vi är här för att ge dig som älskar spel och nya innovationer allt det senaste som du behöver veta om det nya kompakta läget. Nedan har vi samlat all information om Microsofts nya uppdatering av Xbox-appen.  

Vilka är de viktigaste förändringarna?  

Den största märkbara förändringen i den här uppdateringen är introduceringen av det kompakta läget med målet att reformera de handhållna spelenheterna. Med denna uppdatering vill Microsoft höja användarupplevelsen och ge en förbättrad spelmiljö. 

Precis som med all annan teknik så är det avgörande med innovation och förbättring för att spelen ska fortsätta vara attraktiva för användaren. Flera spel har genomgått större förändringar och uppdateringar genom åren som exempelvis casino slots.

Handhållna spelenheter är lätta, smidiga och portabla enheter som man kan spela på när man till exempel är på språng. De är precis som mobilen väldigt praktiska och lätta att ha med sig överallt. De är även designade för att vara enkla att spela på.

Vad innebär det kompakta läget?  

Det kompakta läget innebär att användarna har en praktisk och hopfällbar sidomeny som går att minska så att man bara kan se ikonerna. Detta frigör mer skärmutrymme i de små handhållna spelenheterna. Genom att spela i kompakt läge kan spelaren fokusera helt på spelandet utan några övriga skärmdistraktioner. 

Hur kommer användarna åt spelen?  

När spelaren aktiverar ett kompakt läge kommer det också ske en del förändringar, främst när det gäller åtkomst till spelen. Det kommer inte längre vara möjligt att komma åt spelen via sidofältet. Istället behöver spelaren då gå via fliken som heter ”Mitt bibliotek” för att kunna nå dessa. För att aktivera kompakt läge behöver spelaren gå via rullgardinsmenyn och sedan klicka på profilikonen i den vänstra menyn. 

Vilka spelenheter kommer ha ett kompakt läge som standard?  

Det kompakta läget kommer finnas tillgängligt för enheter från ASUS som till exempel ROG Ally. Microsoft har nämligen valt att samarbeta med ASUS och har säkerställt att det kompakta läget är förvald som standard på alla deras enheter. Målet med samarbetet är att erbjuda en bättre spelupplevelse för användare av ASUS handhållna enheter. 

Hur laddar man ner Xbox-appen till PC?  

För att ladda ner den uppdaterade Xbox-appen till en PC behöver spelaren först gå via Microsoft Store. Den nya uppdateringen kommer att vara tillgänglig för både Windows 11 och 10. Dessa innovativa uppdateringar kommer att göra spelandet mycket roligare och uppslukande även för PC-användare. Windows 11 har dessutom genomgått flera uppdateringar under året som nytt strömsparläge och flikar till appen Anteckningar. 

Vilka förändringar gäller för PC-användare?  

PC-användare kommer inte att lämnas utanför, de kommer också att märka av en del förändringar tack vare det kompakta läget. Några exempel på förändringar som de kan komma att se är aviseringssektionen som numera kommer att visa olästa aviseringar för att effektivisera visningsprocessen. Dessutom kommer det även finnas ett nytt reparationsverktyg för speltjänster som är integrerat i appen. Vilket gör det lättare för dig som spelare att få hjälp vid när du stöttar på spelrelaterade problem. 

glodlampa pexels johannes plenio

De bästa företagen är innovativa 

Oavsett om du är en PC-användare eller äger en handhållen ASUS-enhet så kommer du att ha flera fördelar i ditt spelande med de nya uppdateringarna. Nu kan du se framemot ett spel med mindre distraktion och mer fokus på det roliga. Med hjälp av innovationer som dessa kan spelbolagen fortsätta göra spelupplevelsen bättre för oss som älskar spel. Innovation kommer alltid behövas för att ett bolag ska kunna fortsätta växa. 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.