Använd iMessage på Android med Beeper Mini

Apple iMessage

Appen Beeper Mini gör att du får meddelandetjänsten iMessage på din Android-telefon. Tjänsten är normalt exklusiv för Apples egna prylar, men en utvecklare har lyckats knäcka iMessage-formatet och tagit det till Android.

Appen kommunicerar direkt med Apples servrar. Genom att använda samma kryptering som iMessage använder kan appen kryptera innehållet och visa aviseringar även om appen är stängd. Det stöds så kallad totalsträckskryptering och pushmeddelanden fungerar korrekt.

Faktum är att du inte ens behöver ha ett Apple ID anslutet till Beeper Mini om du inte vill. Det är bara att registrera din mejladress så kan du enkelt skicka och ta emot meddelanden via iMessage på din Android-telefon.

Beeper Mini iMessage Android

Beeper Mini läggs upp på Github

Källkoden bakom Beeper Mini kommer att läggas upp på Github. Det betyder att vem som helst kan ladda ner och granska koden på sin egen dator. Det gör det lättare för säkerhetsforskare att läsa koden och hitta sårbarheter så att de tätas snabbare.

Exakt hur länge Beeper Mini kommer att fungera med iMessage vet vi inte. Det är troligt att Apple stänger dörren för appen så fort de får nys om tilltaget (och vi gissar att det går snabbt).

Utvecklaren bakom Beeper Mini är bara 16 år gammal. I ett långt och utförligt blogginlägg skriver hen om hur appen fungerar med iMessage och varför den är säker att använda. Här är fyranämnvärda punkter som lyfts fram.

Fyra viktiga saker om iMessage på Android

  • Alla meddelanden skickas och tas emot fullt krypterade med totalsträckskryptering. Ingen annan än avsändaren och mottagaren kan se innehållet, inte ens Apple har den möjligheten.
  • Krypteringsnycklarna som används finns bara på avsändarens och mottagarens respektive mobiltelefon. De lämnar aldrig enheten av någon som helst anledning.
  • Beeper Mini ansluter direkt till Apples egna servrar. Det finns ingen mellanhand som kan försöka snoka eller lagra meddelanden på något vis.
  • Du behöver inte ett Apple ID för att använda iMessage med Beeper Mini.
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.