Uppdatering till Galaxy Watch 4 ”brickar” smartklockan

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung har dragit tillbaka den senaste uppdateringen för Galaxy Watch 4-serien. Anledningen är att användare som installerat den nya mjukvaran och sedan stängt av smartklockan inte får igång den igen. Den är så kallat ”brickad”.

Användare som drabbats ventilerar sin frustration på Reddit och Samsungs officiella forum. Där får vi veta att problemet drabbar smartklockor på flera olika marknader och att det gäller den senaste uppdateringen med versionnummer som slutar med ”VI3”.

Lästips: Samsung Galaxy Watch 4 får uppdaterad mjukvara i fyra år

Samsung är medvetna om problemet och arbetar på att hitta anledningen samt en lösning för drabbade.

We are aware that a limited number of Galaxy Watch 4 series models are not turning on following a recent software (VI3) update. We have halted the update and will release a new software shortly.

Det som är extra knepigt är att en användare kan ha uppdateringen installerad utan problem i flera dagar eller veckor innan problemet uppstår. Det är först när enheten stängs av eller startas om som den hänger sig.

Problemet i fråga gäller för både Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch 4 Classic. Däremot omfattas varken tidigare eller nyare modeller.

Lästips: Är Samsung Galaxy Watch 4 kompatibel med iPhone & iOS?

Samsung har stoppat uppdateringen från att visas för användare av Galaxy Watch 4-serien. Om du redan har uppdateringen på din smartklocka så MÅSTE du se till att den aldrig stängs av eller startar om sig. Har du inte redan uppdateringen så är du helt säker för stunden.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.