Twitter Lite — nerbantad version av Twitter direkt i webbläsaren

Twitter Lite

Om du är storanvändare av Twitter och tycker att sajten drar för mycket data på din månadssurf — då har vi kanske fått lösningen som är perfekt för dig. Nämligen helt nya Twitter Lite som använder 70 procent mindre data.


Twitter Lite går i fotspåren efter Facebook och Skype som båda har lanserat Lite-versioner speciellt anpassade för tredjevärlden. Applikationer som designats för att minimera ström- och dataåtgången; något Twitter Lite också har optimerats för.

Det som skiljer Twitter Lite från de andra Lite-apparna är att den här är en så kallad webbapp. Det betyder att du inte behöver installera Twitter Lite via Google Play Store eller Apple App Store som en traditionell applikation, istället fungerar den utmärkt direkt i webbläsaren.

Dessutom har Twitter Lite gjorts officiell även i Sverige. För att ladda ner Facebook Lite och Skype Lite krävs lite trixande då de är speciellt gjorde för exempelvis Indien. Med Twitter Lite besöker du bara Twitters mobila sida så fungerar det hela automatiskt.

Twitter Lite fokuserar inte lika stort på bilder, videor och annan grafik utan kör en mer avskalad design för att vara snäll mot dataåtgång och batteri. Med det sagt har många i Sverige bra mobilabonnemang mycket relativt mycket surf, ibland upp till 100GB.


Twitter är generellt snäll mot månadssurfen

Twitter drar generellt inte mycket på surfen men har man ett mer begränsat abonnemang med kanske 1GB eller 5GB data att förbruka varje månad, ja då kan det vara bra att se över vad som drar mycket och vad som inte gör det. Med Facebook Lite, Skype Lite och nu Twitter Lite visar företagen att de kan gå en annan väg än de tidigare hållit i utvecklingen.

Äntligen kan de som inte kräver de senaste, mest avancerade och överdådiga få avskalade varianter med minimal funktionalitet. Se precis det som är viktigt och skippa allt annat för en bättre upplevelse.

Besök Twitters mobila sida i mobiltelefonen för att prova Twitter Lite eller läs mer på företagets officiella blogg. Vill du läsa mer om Facebook Lite och Skype Lite kan du göra det via respektive länk.

Vad tycker du om Lite-apparna? Är det vägen att gå eller borde vi nyttja den fulla kapaciteten i dagens teknik och istället gå andra vägen?