Microsoft släpper Skype Light — supersnabb Android-app för Skype

Skype Logo

Applikationerna till Android och iOS blir allt större i takt med att funktioner läggs till och grafiken blir snyggare. Med det ökar kraven på mobiltelefonerna och surfplattorna som använder dem — något som hindrar spridningen i länder där dyra telefoner är ovanliga.


  • Microsoft följer Facebook och YouTube med egna Light-appar
  • Strömsnålare och enklare än vanliga Skype
  • Primärt tänkt att släppas för indiska användare
  • Du kan ladda ner Skype Light via APKMirror

Därför har flera stora utvecklare börjat ta fram Lite-varianter av sina flaggskeppsappar. Facebook är ett bra exempel där Facebook Lite är ett utmärkt alternativ för alla som vill ha ett litet, batterisnålt alternativ till vanliga applikationen. YouTube Go ett annat från Google som också visar vägen för stora tjänster på billigare mobiltelefoner.

Och nu sällar sig Microsoft till skaran med Skype Lite – en strömsnålare och enklare variant av Skype för Android.

Perfekt om du har en lite billigare och inte fullt så prestandarik mobiltelefon. Eller om du bara vill spara på batteriet som storanvändare. Det finns även inbyggt stöd för SMS om du hellre vill använda Skype Lite som SMS-app istället för standardappen.


Skype Lite är designad från grunden för att fungera optimalt även med långsamma 2G-anslutningar och när signalen mot nätverket är ostadigt. Vidare har applikationen stöd för Aadhaar vilket är ett nationellt identifieringssystem för personer boende i Indien. Och det är här vi stöter på ett litet problem med Skype Lite.

Skype Lite är gjord för indiska marknaden

Kruxet för oss i Sverige är att Skype Lite är speciellt framtagen för den indiska marknaden. Det betyder att applikationen inte finns på svenska Google Play Store utan måste laddas ner från tredjepartssajter. Tacksamt nog finns riktigt bra sådana att använda sig av, som APKMirror.

Om du vill prova Skype Lite på din telefon kan du ladda ner den senaste versionen från APKMirror. Du bör tänka på att applikationen i skrivande stund är ofärdig och kan innehålla buggar som ställer till det längs vägen. Viktigt att nämna är också att den inte är designad för svenska användare, så även där kan det krångla.


LästipsOffline-video från YouTube i Android-telefonen — så gör du


Innan du kan installera applikationen måste du aktivera installation av applikationer från okända källor. Du gör det under Säkerhetsmenyn i inställningarna i Android. Sen kan du ladda ner Skype Lite direkt till telefonen och installera som vanligt. Bara följ instruktionerna på skärmen.

Vill du se bilder och läsa mer om Skype Lite går du till Google Play Store här.