Microsoft förbättrar Skype för gamla Android-telefoner

microsoft-skype-android-2018

Microsoft uppdaterar Skype för äldre Android-telefoner. Den nya versionen optimerar flera aspekter av den populära applikationen för Android 4.0.3 till 5.1. Uppdateringen är klar och rullas ut på alla marknader inom de kommande dagarna.

  • Vanliga Skype får optimeringar från lättviktiga Skype Light
  • Mindre belastning på Android-telefonen
  • Bättre ljudkvalitet och stabilare mobilanslutningar i dåliga nät
  • Här kan du läsa mer om Skype Light

Uppdateringen gör bland annat att Skype tar mindre utrymme av telefonens lagringsutrymme och använder en mindre mängd RAM-minne. Det betyder att telefonen inte belastas lika hårt av Skype och billigare telefoner inte påverkas lika negativt av att appen körs i bakgrunden.

Andra nyheter är högre överföringshastigheter över nätverk med bättre ljudkvalitet och ökad stabilitet när mobilanslutningen är svajig. Många av de optimeringar som letar sig in i appen kommer från Skype Light. En lättviktig variant av vanliga Skype som primärt släpptes för den indiska marknaden.

microsoft teams computer mobile 2017
Microsoft Teams tar över på företagen som ersättare till Skype och konkurrent för Slack.

Microsoft har arbetat hårt för att behålla Skype som en av de ledande meddelandetjänsterna på marknaden. Bredvid tungviktare som Slack med betydligt bättre kommunikationsmöjligheter har Skype tappat en hel del hos företagen. Det fick Microsoft att introducera Teams som en direkt Slack-konkurrent – och Skype hamnade i skuggan.

I juni 2017 lanserade Microsoft en större uppgradering som gjorde Skype betydligt fräschare och mer modern i sitt utseende. Det hjälper inte Skype att bli mer populär hos företagen, men kanske vanliga användare kan attraheras av det uppgraderade gränssnittet.

För de som förlitar sig på Skype för att kommunicera mede familj och vänner, eller kollegor så är det positivt att Microsoft fortsätter underhålla sin app. Speciellt gäller det nu de som har lite billigare eller äldre mobiltelefoner som inte är speciellt kraftfulla. Du får nya versionen gratis via Google Play Store och appen uppdateras automatiskt när den är tillgänglig.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.