Trådlöst gamingheadset från Bang & Olufsen – Beoplay Portal

Officiellt stöd för Xbox-serien

bang olufsen beoplay portal 2

Beoplay Portal är ett högkvalitativt men samtidigt ruskigt dyrt gamingheadset från Bang & Olufsen.

Med ett pris på 5 199 kronor kostar hörlurarna betydligt mer än den absoluta merparten av konkurrenterna på marknaden.


Lästips: Bang & Olufsen lanserar hörlurarna Beoplay HX

För priset får du en trådlös design, 40 millimeters högtalarelement med neodymium-magneter och stöd för Dolby Atmos. Det finns även adaptiv brusreducering och en låg vikt på 282 gram.

Enligt Bang & Olufsen ska det stora 1 200 mAh-batteriet klara upp till 24 timmars användning med både Bluetooth och aktiv brusreducering aktiverad. Om du aktiverar det officiella stödet för Xbox Wireless så minskar batteritiden till hälften, bara 12 timmar.

Det inbyggda batteriet laddas via en tillhörande USB-kabel (USB-A till USB-C). Ungefär tre timmar ska det ta att ladda från tomt till fullt batteri. Ingen snabbladdning här alltså.

Beoplay Portal använder totalt åtta mikrofoner. Fyra är digitala MEMS Voice Mic-varianter där två delas med den aktiva brusreducering. Hörlurarna har även fyra dedikerade MEMS Mic specifikt för brusreduceringen.

bang olufsen beoplay portal 3

Lästips: Bang & Olufsen Beoplay H95 – superdyra hörlurar med brusreducering

Notera att mikrofonerna inte sitter på en bom som sitter vid munnen. Istället är de inbyggda i båda öronkåporna. Bang & Olufsen menar att det inte är någon kvalitetsskillnad på ljudet trots den konstruktionen.

Beoplay Portal kan du ställa in med den tillhörande Bang & Olufsen-appen. Här ändrar du bland annat EQ-inställningarna och kan även ändra mellan olika lyssnarlägen.

När hörlurarna används med en Xbox-konsol ansluts de via 2,4GHz. Till mobiltelefonen och surfplattan används Bluetooth 5.1 och datorn kopplar du in via en klassisk hörlurssladd (eller via Bluetooth så klart).

bang olufsen beoplay portal 4

Förutom AAC och SBC så stöder Beoplay Portal även den senaste tekniken i aptX Adaptive.

Lansering sker via utvalda återförsäljare och den egna webbsajten den 29 april. Cirkapriset är 5 199 kronor och färgalternativen är Black Anthracite, Navy och Grey Mist.

FAQ

Fungerar Beoplay Portal med Xbox och Playstation?

Ja, Beoplay Portal fungerar med båda spelkonsolerna. Via 2.4GHz med Xbox och via Bluetooth/3.5mm med Playstation.

När börjar Beoplay Portal säljas?

Den 29 april via Bang & Olufsens webbsajt och flera svenska återförsäljare.

Vad kostar Beoplay Portal?

Rekommenderat pris är 5 199 kronor.

bang olufsen beoplay portal 1
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.