Tomma mappar i Windows 11 med välkänd bugg

Tusentals tomma mappar dyker upp i Windows 11 och Windows 10

Windows 11

En bugg i Windows 11 gör att du kan uppleva hur tusentals mappar skapas på datorn. Alla med namn som antingen börjar på ”tw” alternativt slutar med ”.tmp”.

Även Windows 10 har haft en liknande bugg som uppmärksammades tidigare i juni. I det fallet identifierades Provtool.exe som boven i dramat. Det är en systemfil som följer med i Windows.

Läs mer: Långsammare dator när du använder Utforskaren i Windows 11

Tomma mappar tar inte speciellt mycket plats på hårddisken. Sannolikheten att de fyller din disk så pass att utrymmet tar slut är väldigt liten. Och de är helt ofarliga att ta bort.

Utmaningen är att få dem att sluta skapas. Om du tar bort några hundra mappar är risken stor att det trillar in nya när buggen aktiveras igen.

Och faktum är att du kanske inte ens stöter på dem från första början. De skapas nämligen på en plats som du kanske inte besöker speciellt ofta:

C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local

Även om Provtool.exe sannolikt är anledningen till de många mapparna så bör du inte ta bort eller avaktivera filen i Windows. Det skapa ännu fler och större problem än tomma mappar.

Läs mer: Windows 11 kan minska gamingprestandan med 28 procent

Det bästa du kan göra är att 1) försöka ta bort mapparna när de dyker upp och 2) vänta in en officiell lösning från Microsoft om de inte slutar komma. De gör ingen skada.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.