Harry Potter: Wizards Unite stängs permanent (2022)

Apparna tas bort redan i december 2021

harry potter wizards unite 2019

Mobilspelet Harry Potter: Wizards Unite stängs permanent den 31 januari 2022. Spelets appar för Android och iOS tas bort från appbutikerna redan den 6 december 2021.

Harry Potter: Wizards Unite blev aldrig någon större succé med bara 20 miljoner nedladdningar totalt över Android och iOS. Under 2021 drog spelet in 37 miljoner dollar till spelets utvecklare.


Läs mer: Niantic försämrar Pokémon Go för miljontals användare (juni 2021)

37 miljoner dollar vs 1 miljard dollar

Summan 37 miljoner dollar kanske låter mycket, men då ska sägas att syskonspelet Harry Potter: Hogwarts Mystery som släpptes 2018 dragit in 300 miljoner dollar. Och Pokémon Go har nått smått fantastiska 1 miljard dollar i intäkter.

Harry Potter: Wizards Unite släpptes i juni 2019 som ett svar på Pokémon Go, men utan lyckas fånga den magi och känsla som Pokémon-spelet har för att locka spelarna. Och det märks på antalet nedladdningar och intäkterna.

Spelet har jämförts med Pokémon Go som en nästan rak kopia och efter två år i appbutikerna så har bara lite förändrats. Kanske är det anledningen till att spelarna inte strömmar till spelet. Eller så är marknaden redan mättad och magin med sociala AR-spel borta.

Läs mer: Gratis YouTube Premium om du spelar Pokémon Go

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.