Långsammare dator när du använder Utforskaren i Windows 11

utforskaren explorer windows 11 2021

Har du märkt att datorn blir märkbart långsammare när du använder Utforskaren i Windows 11? Du är inte ensam – användare rapporterar att prestandan minskar när appen är igång i nya operativsystemet.

Främst uppstår problemet med prestandan när du går mellan mappar i Utforskaren. Det finns också ett problem med att datorn blir långsammare när filer dras från en mapp till en annan.

Läs mer: Problem med prestanda i Windows 11 och AMD Ryzen

Det är inte fastställt varför Utforskaren gör att prestandan försämras i Windows 11. Microsoft bekräftar dock att det finns ett problem och en uppdatering är på gång som ska fixa prestandaproblemet.

Utforskaren har även flera andra problem som ställer till det för användarna. Bland annat konstigheter i gränssnittet som försämrar användarvänligheten.

Microsoft arbetar på en buggfix som ska lösa problemen med Utforskaren i Windows 11. I skrivande stund har den senaste testversionen för Windows Insiders-användare en lösning som kan skeppas brett inom kort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.