Tillverkningsproblem för Iphone 6 – kan fördröjas till 2015

apple-ios7-iphone

5.5-tumsvarianten av Iphone 6 kan få en fördröjd lansering ända in i 2015.

Det betyder att vi eventuellt inte får se en presentation av nya modeller under september och i värsta fall kan intresserade få vänta tills nästa år innan Apple gör en officiell uppvisning.

Ming-Chi Kuo på KGI Securities har tidigare sagt att Apple brottas med problem vid tillverkningen och även i sitt senaste uttalande om saken så står han fast vid den punkten – något ställer till med problem för Cupertino-företaget.

En av sakerna som kan bidra är den dåliga tillgängligheten på pekskärmspanelen till nya telefonen. Redan med 4.7-tumsmodellen rapporteras tillverkarna ha problem med att få fram tillräckliga mängder och som om inte det vore nog påstås metallchassit för telefonerna ha oväntade färgskiftningar som inte ska vara där.

Sverige kan fördröjas ytterligare

Kuo säger att Apple kan tvingas skeppa 15-20 miljoner färre exemplar av Iphone 6 än företaget hoppats på och det kan slå riktigt hårt mot flera marknader.

Vanligtvis presenteras ett fåtal lanseringsländer där nya Iphone-modeller först släpps i för att sedan nå ett större antal efter en tids väntan. Om tillverkningsproblemen håller i sig kan det betyda att vi i Sverige får vänta betydligt längre än vanligt även om de primära marknaderna tillgodosetts.

Åtminstone är det ett tänkbart scenario för 5.5-tumsvarianten av Iphone 6 medan den mindre förhoppningsvis ligger rätt i tidsschemat hos Apple.

Senaste ryktena om Iphone 6

Bland nyheterna som väntas komma med Iphone 6 finns en ny processor med det korta namnet A8. SoC-kretsen är en uppgraderad efterföljare till befintliga A7 som bland annat används i Iphone 5s och Ipad Mini 2.

Man tror även att Iphone 6 får en separat radiokrets för 4G/LTE och det från Qualcomm. Tidigare har den varit implementerad direkt i SoC-kretsen, men med nya ska Iphone 6 få utökat stöd för fler radiofrekvenser och marknader.

Vidare finns information om större batteri på 2 500 mAh för 5.5-tums och 1 900 mAh för 4.7-tumsmodellen. Det är en ökning från de 1 570 mAh som Iphone 5s har idag.

Slutligen kan nämnas att Iphone 6 även väntas få ökad skärmupplösning till 1 704 x 960 pixlar – upp från 1 136 x 740 pixlar i Iphone 5s och Iphone 5c. Fortfarande inte 2k som exempelvis LG G3 har, men givetvis en välkommen förbättring. Skärmen ska dessutom skyddas av superhårt safirglas.

Vad tror du kommer i nya Iphone-modellen?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.