Iphone 6 får ökad skärmupplösning & nya skärmstorlekar

apple-logo

Iphone 6 väntas få en större skärm än sina föregångare och med ökad skärmupplösning för att matcha nya storlekarna.

Enligt de uppgifter som finns idag ska Apple ha valt 1 704 x 960 pixlar jämfört med 1 136 x 740 som Iphone 5S och 5C använder idag.

Det har ryktats att nästa Iphone-modell ska släppas i två storlekar – 4.7- och 5.5 tum – samt att de kommer med nästa generations IOS.

Med tanke på att flera konkurrenter redan har börjat titta närmare på, eller redan släppt, smartphones med högupplösta 2K-skärmar så börjar tiden rinna ut för Apple om företaget ska hänga med på marknaden.

Visserligen håller skärmen i senaste Iphone-modellerna hög klass och många ställer sig frågande till om 2K-upplösningar är värt kostnaden.

Om skärmstorlekar och upplösning stämmer betyder det att 4.7-tumsvarianten får en pixeltäthet på 416 ppi och den med 5.5-tumsskärm går ner till 356 ppi. Det kan jämföras med Galaxy S5 som har 430 ppi och HTC One M8 som har 441 ppi.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.