Större batteri i Iphone 6 – upp till 2 500 mAh

Apple iPhone 6

Iphone 6 kan få ett mindre batteri än vad många först trott. Enligt uppgifter från industrin rör det sig om en storlek kring 1 800 mAh till 1 900 mAh, upp från 1 570 mAh som Iphone 5S har idag.

Det kan till en början ses som en tämligen stor ökning vid en direkt jämförelse, men man ska ha i åtanke att Iphone 6 väntas få två större skärmar på 4.7 respektive 5.5 tum – och dessa kräver mer av enhetens batteri.

Hurvida ökningen blir en besvikelse eller inte återstår givetvis att se då det lär finnas en anledning och baktanke till storleken. Högst troligt är att Apple givetvis måste tänka på enhetens tjocklek och ökar de bara drifttiden med en timme så lär många vara mer än nöjda ändå.

Upp till 2 500 mAh

Där 4.7-tumsvarianten av Iphone 6 väntas hamna på 1 900 mAh som mest så påstås det att 5.5-tumsvarianten istället får ett batteri på 2 500 mAH. En betydligt större ökning men ändå något bakom LG G3 som väger in på hela 3 000 mAh (och den telefonen har samma skärmstorlek).

Eftersom mobiltelefonernas skärmar inte sällan är stora batteritjuvar så hoppas vi på riktigt strömsnåla skärmpaneler, stora batterier och allehanda andra optimeringar som gör att batteritiden ökar rejält.

Vad tror ni – har Apple äntligen lyckats pressa upp tiderna tillräckligt?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.