Popcorn Time – nu med stöd för Chromecast

Popcorn Time

Popcorn Time har fått stöd för Chromecast

Filmindustrin måste verkligen gnissla tänder efter nyheten om att Popcorn Time nu har stöd för Chromecast.

Det betyder att man enklare än någonsin kan se de allra senaste storfilmerna på tv och det i riktigt bra kvalitet. Stödet är i skrivande stund i sin linda och kommer att förbättras med kommande uppdateringar.

I framtiden ska Popcorn Time även implementera förbättrad säkerhet så att dessa användare blir svårare att spåra och ska även ge Chromecast-stöd till Android- och Mac-enheter.

Den som har en Chromecast och vill testa Popcorn Time kan göra det via denna länk. Givetvis behövs ingen Chromecast för att ta del av filmutbudet, däremot blir det lite enklare att göra det mot en tv-apparat.

Nya eller gamla Chromecast

Det finns två Chromecast-modeller att välja mellan efter att Google lanserat en uppgraderad variant. En del har frågat mig om de borde köpa den nya och jag har ett enkelt svar på den frågan:

Har du redan den gamla modellen hemma behövs inte den nya för att det ska fungera väl.

Den nya laddar några sekunder snabbare men det tycker jag inte jag rättfärdigare kostnaden för att uppgradera. Hastigheten mot min gamla Chromecast är utmärkt och ger ingen skillnad jämfört med den nya.

Vill man däremot framtidssäkra sig för nya applikationer eller lösningar finns såklart ett intresse av nya Chromecast. Den stöder nämligen 5 GHz-bandet vilket ger kraftig hastighetsökning på korta avstånd.

Vilken Chromecast-modell använder du idag? Skriv gärna en kommentar och berätta!

För mer tips om Chromecast rekommenderar jag artikeln Så får du ut mer av din Chromecast – 11 enkla tips.