Windows Phone 8.1 Update 1 är snart klar

windows-phone-8-logo

Första stora uppdateringen till Windows Phone är snart klar.

Windows Phone 8.1 Update 1 kan vara nära slutfasen i utvecklingen. Sen tidigare har rapporterats att den mobila plattformen skulle få två stora uppdateringar under 2014 och snart kan den första vara på gång.

Dessa uppdateringar, tidigare kallade ”Distribution Releases (GDR)”, bjuder på nya funktioner, optimeringar, buggfixar och mycket mer. De som har ansvaret för att ta fram den nya mjukvaran kallas ”Consumer Experience team (CXE)” och redan nästa vecka kan den färdiga koden vara redo för lansering.

Innan Microsoft kan släppa koden till OEM-tillverkare och mobiloperatörer så måste ytterligare en instans godkänna uppdateringen för lansering, därefter kan det ta månader innan vanliga användare faktiskt får ta del av allt det nya. Inte minst då Windows Phone 8.1 finns på ytterst få telefoner idag.

Med Windows Phone långt bakom Android och IOS har Microsoft ett enormt arbete framför sig i sin utveckling, marknadsföring och försök att slå sig in på en marknad som konkurrenterna dominerar totalt.

Huruvida Windows Phone 8.1 Update 1 kan hjälpa Redmond-företaget med den uppgiften återstår att se – men det krävs med all sannolikhet mer än så för att locka användarna från konkurrenterna. Bättre hårdvara, fler applikationer och möjligtvis ett bättre gränssnitt än vad som finns idag – och flera års hårt arbete mot användarna.

Vad tror ni är rätt väg för Microsoft att gå med Windows Phone?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.