Surface Mini släpps tidigast våren 2015


microsoft-surface-pro-2
Surface Pro 2

Surface Mini är på väg – men räkna inte med att plattan kan köpas innan årsskiftet 2014/2015.

Efter att kända Evleaks gått ut med information om att produkten kunde tänkas nå butikerna redan till sommaren så kontrar välkända journalisten Mary Jo Foley från ZDNet med en rejäl kalldusch.

Surface Mini kommer inte att släppas innan 2015 då de pekskärmsvänliga Office-apparna som är under utveckling ännu inte är färdiga. Dessa lär inte vara redo för användning förrän till våren nästan år och därmed hålls Mini-plattan tillbaka av Microsoft.

Som tidigare rapporterat så var den ursprungliga tanken att Surface Mini skulle visas upp tillsammans med Surface Pro 3 tidigare i år. Så blev inte fallet då Microsoft med väldigt kort varsel drog tillbaka lanseringen.

7 eller 8 tum

Personligen ser jag väldigt mycket fram emot en Surface Mini om skärmstorleken kring 7 eller 8 tum stämmer. Jag uppskattar den mindre ytan då jag ofta skriver artiklar på surfplattor och då på det virtuella tangentbordet.


Jag har idag en Nexus 7 som fungerar ytterst väl som arbetsmaskin då tangentbordet SwiftKey är fenomenalt bra på att rätta felskrivna ord och även förutse vilka ord jag tänker skriva härnäst. Om Windows 8.x bara får stöd för tredjepartstangentbord så skulle jag bli överlycklig.

Huruvida det kommer med Surface Mini eller inte återstår att se, men vi ska nog inte räkna med det.

Via Windows Phone Central

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.