Teknikveckans hetaste nyheter – v22 (2022)

teknikveckan
Andrew Neel, Unsplash

Se fler nyheter från teknikvärlden här

Senaste nytt om prylar

Senaste nytt om gaming

Om du har en Xbox-konsol hemma men inte använder Xbox Game Pass så finns nu sex nya anledningar att åtminstone prova en första månad. Storspelet Assassin’s Creed Origins släpps till speltjänsten i juni tillsammans med bland annat hyllade (och toksvåra) Ninja Gaiden-spelen! En första månad kostar bara en tia – så har du inte provat Xbox Game Pass så är det absolut värt att testa den här månaden.

Sonys State of Play-evenemang

Du missade väl inte den 30 minuter långa presentationen från Sony tidigare i vecka? Där presenterade Sony och speljättens partners en hel rad spännande speltitlar som släpps både i år och under 2023 – vi fick även se två stortitlar som släpps till Playstation VR2. Evenemanget var kanske lite väl kort i vårt tycke, men det visades några riktiga tungviktare som får våra plånböcker att darra. Det blir ett dyrt spelår 2022/2023!

Senaste nytt om appar

Senaste nytt med generella tekniknyheter

Praktiska tips och råd

Visste du att internetleverantörer har insyn kring hur du använder din internetanslutning? Knappast det roligaste att höra, men de har faktiskt viss koll på hur du använder internet. Tacksamt nog är det inte speciellt svårt att blockera deras insyn, och det behöver inte kosta många kronor. Den enklaste lösningen är att byta DNS-server. Läs mer om det hos The Windows Club via länken här under.

Film och serier

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.