Ta betalt med din iPhone – Apple lanserar ”Tap to Pay”

Släpps initialt bara för amerikanska användare

apple tap to pay 2022
Foto: Apple

Apple har lanserat en ny betalmetod för dig som har en iPhone. Med mobiltelefonens NFC-krets och Tap to Pay-funktionen är det busenkelt att ta betalt av andra.

I ett första steg är det amerikanska användare som kan använda den här funktionen. Och då i ett samarbete mellan Apple och aktören Stripe som möjliggör den kontaktlösa betalningen.

Läs mer: Använd Apple Pay smartare med NFC-taggar

Apple säger att Stripe kommer att kompletteras med flera aktörer i framtiden. Vilka och när de kommer återstår att se. Det är inte heller klart när Tap to Pay släpps i Sverige.

När tjänsten introduceras i Sverige kan handlare aktivera Tap to Pay i kompatibla appar. För att betala så håller konsumenten sin Apple Pay-kompatibla telefon invid handlarens iPhone.

Alla transaktioner är krypterade och säkra. Precis som om du betalar med Apple Pay.

As more and more consumers are tapping to pay with digital wallets and credit cards, Tap to Pay on iPhone will provide businesses with a secure, private, and easy way to accept contactless payments and unlock new checkout experiences using the power, security, and convenience of iPhone

Jennifer Bailey, ansvarig för Apple Pay och Wallet

Läs mer: Klarna har nu stöd för Apple Pay

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.