Använd Apple Pay smartare med NFC-taggar

Apple Pay med NFC tagg
Bildkälla: Macrumors.

Apple Pay kan snart användas med NFC-taggar som öppnar betaltjänsten. Det avslöjar Apple under TRANSACT-konferencen i Las Vegas tidigare i maj. Här är vad det betyder för dig.


Under konferensen avslöjade Jennifer Bailey, som är huvudansvarig för Apple Pay, en rad nyheter till betaltjänsten.

Bland annat kommer Apple Pay att kunna användas utan tillhörande applikation i vissa situationer. För att det ska fungera krävs en NFC-tagg som initierar ett köp, och som sedan godkänns av användaren på telefon eller klocka.

Dessa taggar skulle potentiellt kunna användas i princip vilken butik som helst. Till en början gäller det dock bara ett fåtal aktörer på marknaden.

Tre av dem är Bird, Bonobos och PayByPhone. Den förstnämnda är ett företag som tillhandahåller uthyrning av elscootrar, den andra är en klädesbutik. PayByPhone är ett företag som arbetar med parkeringsautomater.


Tanken är att man ska kunna hyra en elscooter med bara en Apple Watch på handleden eller lägga till mer tid på parkeringen för bilen. Målet är att göra processen för att skaffa en produkt och betala för den så enkel som möjligt.

Snabbare registrering av kundkort med plånboksappen i iOS

Apple planerar också att implementera stöd för snabb registrering av kundkort direkt i plånboksappen till iOS.

De första aktörerna att haka på stödet är Dairy Queen, Panera Bread, Yogurtland, Jimmy John’s, Dave & Busters och Caribou Coffee.

Grejen här är att du ska slippa fysiska kundkort och inte behöva göra krångliga registreringar av olika slag. Ett blipp mot en NFC-tagg, en bekräftelse och du är klar.

Alla de nya NFC-funktionerna kräver iOS 11 eller senare. Det är nämligen från den iOS-versionen som Apple faktiskt öppnade den inbyggda NFC-kretsen i prylarna för användning.

Läs mer om nyheten på Macrumors här.