Withings Steel HR Sapphire är släppt

withings steel hr sapphire variants

Withings Steel HR Sapphire är en ny hybridklocka med analoga visar och funktioner för aktivitetsmätning. Modellen är nästan identisk med befintliga Withings Steel HR, med skillnaden att glaset till klockan är nytt.


Withings Steel HR Sapphire och Withings Steel HR har samma minimalistiska design som gör modellerna stilren på handleden. Man kan lätt ta hybridklockan för vilket klassiskt, analogt armbandsur som helst.

Men under ytan döljer sig en hemlighet i en rad smarta, aktivitetsmätande funktioner. Du får bland annat en pulsmätare, GPS-mätning med anslutning till en mobiltelefon, speciella sportprofiler och sömnmätning.

Batteritiden är utmärkta 25 dagar vid normalt bruk. Om du tränar aktivt och ofta minskar tiden till endast 5 dagar vid regelbunden användning. Withings Steel HR Sapphire finns i två storlekar med tre färgval.

  • 36mm – white & rose gold, blue & silver
  • 40mm – black & slate grey

Boetten är tillverkad i rostfritt stål och armbanden är i läder. Med Withings Steel HR används mineralglas över urtavlan, men med Withings Steel HR Sapphire kommer den stora ändringen med nya varianten.


Withings Steel HR Sapphire har ett reptåligare och tyngre glas

withings steel hr sapphire

Withings Steel HR Sapphire använder – som namnet antyder – safirglas istället för mineralglas.

Skillnaden mellan de båda glassorterna är följande:

  • Safirglas är mycket tåligare mot repor än mineralglas
  • Safirglas väger mer än mineralglas
  • Safirglas är inte lika tålig mot stötar och slag som mineralglas.

Vi rekommenderar starkt att du använder ett skärmskydd på din Withings Steel HR och Withings Steel HR Sapphire. Det räcker med ett flexibelt i plast för att ge det där lilla extra skyddet som räddar glaset om olyckan är framme.

För att använda de smarta funktionerna krävs en mobiltelefon med Android Marshmallow, iOS 10 eller senare.

Cirkapriset för Withings Steel HR Sapphire är från 300 euro, vilket omräknat blir cirka 3 200 kronor. Det är rejält tilltaget eftersom normalvarianten med mineralglas kostar runt 1 500 kronor respektive 1 600 kronor i Sverige.

Så frågan är då – vilken ska man köpa?

Det beror så klart på om du vill ha safirglaset eller inte. För de absolut flesta räcker mineralglas, och du sparar mer än hälften av vad nya varianten kostar. Dessutom kan du inte köpa Withings Steel HR Sapphire i Sverige, så du slipper dessutom importera via Withings om du köper med mineralglas.