It Takes Two storsäljer – 5 miljoner sålda exemplar

it takes two game 2021 hazelight studios

It Takes Two storsäljer med fler än fem miljoner sålda exemplar. Spelstudion Hazelight Studios säger att teamet är helt överväldigad av succén.

Tidigare i oktober 2021 avslöjade Hazelight Studios att spelet sålt i tre miljoner exemplar. Tack vare en stark julhandel så skeppades ytterligare två exemplar (minst) på bara fyra månader.

Läs mer: Pokémon Legends Arceus är en försäljningssuccé

Det som är speciellt med It Takes Two är att spelet endast fungerar i co-op. Du måste ha en kompis att spela med (bara en av er behöver äga spelet) vilket gör de fem miljoner exemplaren extra speciella.

It Takes Two har funnit flera åtråvärda priser. Under The Game Awards 2021 lyckades spelet knipa priser för ”Overall Game of the Year”, ”Best Multiplayer Game” och ”Best Family Game”.

Även välkända namn inom spelindustrin har prisat spelet. Exempelvis Hidetaka Miyazaki, en av regisörerna till Dark Souls-serien, har hyllat It Takes Two. Och även profiler på Naughty Dog har sagt att spelet är riktigt bra.

It Takes Two hittar du till PC, Xbox och Playstation. Priset är cirka 200 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.