Klarna har nu stöd för Apple Pay

klarna apple pay

Om du använder ett betalkort från Klarna så kan du nu lägga till denna för betalning via Apple Pay. Från den 11 december 2018 har Klarna öppnat för den kontaktlösa betalningsmetoden.

För att använda Apple Pay krävs inte bara att du har ett betalkort kopplat till betalningsmetoden. Du måste ha en Apple Watch eller en iPhone SE eller iPhone 6 och senare iPhone-modell.

Genom att lägga till ditt betalkort för Apple Pay så räcker det med att hålla fram smartklockan eller mobiltelefonen till kortterminalen när du vill betala. Förutsatt att terminalen har stöd för det vill säga.

I ett pressmeddelande säger David Fock, Chief Product Officer på Klarna, följande:

Apple Pay vill tillsammans med Klarna erbjuda ett enkelt, säkert och privat sätt att betala, och därigenom skapa bästa möjliga shoppingupplevelse som förenklar konsumenters vardag.

Klarna är tydliga med att kunderna kan känna sig säkra med Apple Pay eftersom betaluppgifterna inte lagras i mobilen eller ens på Apples servrar.

Istället skapas ett specifikt nummer för den enhet som används och detta krypteras därefter. Det finns alltså inget som går att använda av andra för att betala efter att transaktionen är klar. Snabb, praktiskt och enkelt.

Andra betalkort som fungerar med Apple Pay i Sverige är följande:

  • American Express
  • Edenred (Ticket Restaurant-kort)
  • Nordea
  • ST1

Du hittar en ständigt uppdaterad lista på Apples officiella supportsidor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.