Styr din Mac med Siri Remote och Remote Buddy

siri remote macos remote buddy

Visste du att din Mac kan styras med nya och förbättrade Siri Remote? Med appen Remote Buddy är det möjligt tack vare en uppdatering till version 2.0.

Du redan använda Remote Buddy med en hel mängd andra fjärrkontroller från tillverkare som Logitech. Nya uppdateringen ger stöd för Siri Remote, och det är en hel del du kan göra.

Lästips: Apple har släppt macOS 11.4 “Big Sur”

Visserligen är det inte möjligt att styra precis allt i macOS. Du kan dock kontrollera saker som presentationer, videouppspelning, musik och olika webbläsare funktioner.

Och med styrhjulet på fjärrkontrollen kan du flytta runt muspekaren på skärmen. Kanske inte med den bästa precisionen, men det är helt möjligt. Du kan även använda knapparna för att flytta muspekaren i steg.

Om du håller in volymknappen får du ett virtuellt tangentbord för att kunna skriva utan ett fysiskt tangentbord.

Remote Buddy är inte ett gratisverktyg. Det kostar 25 euro att skaffa appen. Innan du måste betala kan du prova verktyget kostnadsfritt under en 30-dagarsperiod.

Om du redan har en äldre version av Remote Buddy som inte längre får uppdateringar så kan du köpa en uppgradering för 15 euro istället. Då får du uppdateringar under ett år innan du måste köpa samma uppgradering igen.

Lästips: WWDC 2021 hålls den 7 juni – här avslöjas iOS 15, iPadOS 15 & macOS 12

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.