WWDC 2021 hålls den 7 juni – här avslöjas iOS 15, iPadOS 15 & macOS 12

apple wwdc 2021 illus

Apple har meddelat att årets stora sommarevent hålls den 7 juni. Eventet är helt digitalt och kommer att strömmas för alla att se via internet.

Bland nyheterna som vi förväntar oss att se finns iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, tvOS 15 samt watchOS 8. Helt enkelt nästa generations operativsystem i Apples prylar.

Lästips: Apple M2-processorn kan släppas i datorer redan hösten 2021

WWDC är traditionellt en utvecklarfokuserad händelse. Tidigare år när eventet haft en fysisk plats som utvecklare kan besöka så har Apple personal på plats som man kan prata med om de nya operativsystemen och även prova olika prylar.

Med WWDC strömmad på internet däremot förändras hela dynamiken i presentationen.

Interaktionerna med utvecklare och professionella användare försvinner och eventet har blivit mer av en kraftfull presentation som passar en bredare skara användare. Dessutom mer tillgänglig.

Får vi se AirTags och andra nya prylar på WWDC 2021?

Förutom att se all ny mjukvara så finns indikationer på att Apple även tänker visa nya prylar på WWDC 2021.

Det har länge ryktats om bluetooth-trackern AirTags som ska konkurrera med Tiles-serien och Samsung SmartTag. Vi kan även få se uppgraderad iPad-modeller med nya, kraftfullare komponenter och mini-LED till skärmen.

Lästips: Apple släpper ny iPad Pro i april – snabbare prestanda & mini-LED

Det pratas även nya Mac-modeller (dock är det mer troligt att de släpps under hösten) och en ny Apple TV-modell som är mer inriktad på gaming.

För att kolla på live-strömmen från WWDC 2021 räcker det att du besöker Apples officiella webbsajt den 7 juni. Exakt tidpunkt är inte avslöjad i skrivande stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.