Google Assistant på svenska till Fitbit Sense och Versa 3

Nya mjukvaran släpps inom de kommande veckorna

fitbit sense 2 2020

Fitbit uppdaterar sina smarta klockor med stöd för Google Assistant på svenska. Den nya mjukvaran rullas ut globalt inom de närmaste veckorna.

  • Mäter syremättnaden i blodet på natten
  • Nya funktionen Hjärthälsan
  • Google Assistant på svenska

Det är smartklockorna i serierna Sense och Versa (endast Versa 3) som får den nya mjukvaran med svenska Google Assistant.

Mäter syremättnaden i blodet på natten

Mjukvaruuppdateringen har versionsnummer 5.2 och innehåller en hel mängd nyheter. Bland annat stöd för Sp02-mätning direkt från handleden.

När du har fått uppdateringen kan du se all statistik direkt i vyn Today. Sp02 anger syremättnaden i blodet och du får automatiska mätningar varje natt om du har smartklockan på dig när du sover.

En annan nyhet är funktionen Hjärthälsan. Här får du en indikation på kroppens välmående genom att din Fitbit noterar pulsen och berättar om den går över eller under din baslinje.

Om du får en onormal pulsrytm så kommer smartklockan att notera och avisera om detta på den lilla skärmen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.