Stor läcka om iPhone 13 – två nya färger, 1TB lagring & större batteri (video)

Mer lagring, bättre kameror och ökad batterikapacitet i iPhone 13

apple iphone 12 2020

Nya uppgifter om kommaden iPhone 13 indikerar att Apple planerat en mängd nyheter till mobilserien. Bland annat fler färgval, större lagringsutrymme och bättre batterikapacitet.

Det är webbsajten EverythingApplePro som är först med att skriva om läckan från Max Weinbach på Twitter. Och det är ruskigt fina detaljer om de faktiskt stämmer.

  • Upp till 1TB lagringsutrymme
  • Större batterier
  • Två nya färger att välja på
  • Ny ytbeläggning som står emot fingeravtryck
  • Mindre kretskort (för mer plats till andra komponenter)
  • Ny linsdesign till kamerorna
  • Ny teknik för bättre bilder i porträttläge
  • Förbättrad teknik för bildstabilisering
  • Mindre ”notch” högst upp på framsidan

Det ska även introduceras en ny ram av stål som går runt iPhone 13-modellerna. Den ska göra att fingeravtryck inte syns lika tydligt som på dagens modeller.

Lästips: Problem med grönaktig skärm på iPhone 12 är löst med iOS 14.5

Den nya linsdesignen till kamerorna kommer sannolikt att bidra till bättre bildkvalitet överlag. Men den stora nyheten ska vara att optiken inte sticker ut lika mycket som på iPhone 12-serien.

Extremt pris för 1TB i iPhone 13 att vänta

Att iPhone 13 ska ha stöd för upp till 1TB lagringsutrymme är så klart välkommet. Prislappen lär vara helt löjligt hög med tanke på att iPhone 12 Pro med 512GB kostar skyhöga 16 588 kronor från Apple.se.

De nya läckorna avslöjar inte hur stora batterierna är i iPhone 13. Det enda vi vet är att kapaciteten ska öka. Och att Apple kan göra det tack vare nya och mindre kretskort som ökar utrymmet för batterierna.

Två detaljer som sticker ut är att kameramodulen på baksidan, med linserna, kommer att vara tunnare, samt att delen som huserar kamerorna och sensorerna på framsidan minskar i storlek.

Lästips: iPhone 12 presterar sämre med 4G och 5G än många Android-telefoner

Apple har längre hånats av konkurrentera för den jämförelsevis gigantiska ”notchen” som sitter på iPhone-seriens framsida. Det är inte troligt att vi får se kameror under skärmen som exempelvis ZTE Axon 20 5G har. Men något mindre och enklare än vad iPhone 12 har är garanterat att vänta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.