Problem med skärmar och Apples datorer med M1-processorn

Skärmarna väcks inte när datorn går ur viloläge – gäller både M1 och Intel

apple mac mini 2020 m1

Många användare av Mac Mini som har M1-processorn klagar på att anslutna skärmar inte visar bild när datorn väcks ur viloläge.

Problemet uppstår inte för alla användare, men tillräckligt många för att felet nu uppmärksammas brett. Och det en hel del röster som ventilerar sin irritation på olika forum.

Lästips: Apples nya Mac-datorer har problem med bluetooth – Mac Mini värst drabbad

Och det finns ingen annan gemensam nämnare än att alla datorer har M1-processorn.

Användare rapporterar att de provat ansluta sina skärmar via Thunderbolt, HDMI och DisplayPort. Även med adaptrar. Och problemet uppstår med alla anslutningsmetoder.

Det här är inte första problemet som Apple har med M1-bestyckade datorer och skärmar.

Vi vet att Apple även arbetar på en lösning för skärmar som uppvisar grafikfel med lila kuber som visas på skärmen. Även det rejält irriterande för användarna.

Och Apple har bekräftat att de känner till problematiken med skärmar som inte startar korrekt när företagets datorer väcks ur vänteläge.

Lästips: Nya Mac Mini med Apple M1 är här – kostar från 8 495 kronor (video)

Nämnvärt är att det inte bara gäller M1-processorn, utan även Mac-datorer med Intels processorer under huven. Det kan vi faktiskt själva bekräfta eftersom det är ett problem även för oss på Tekniksmart.

Innan Apple släpper en officiell lösning (om en sådan kommer) så är enda lösningen att dra ur sladden till skärmen och ansluta den igen. Irriterande att behöva göra hela tiden, men det finns ingen bättre lösning i skrivande stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.