Slack bygger in Clubhouse-funktionalitet i sina appar

Snart kan du skicka ljudmeddelanden direkt i Slack

Slack logo
Slack logo

Slack arbetar på Clubhouse-liknande funktioner till sina appar. Det bekräfter företagets VD Stewart Butterfield som menar att ljudmeddelanden är vägen framåt just nu.

Det finns i skrivande stund inga detaljer om hur dessa ljudmeddelanden kommer att fungera eller när funktionen kan släppas till apparna.


Lästips: Slack varnar användare – lösenord var lagrade i klartext

Stewart Butterfield har valt att bara bekräfta att Slack arbetar på funktionaliteten, men utöver det så lägger företaget locket på.

Vi är inte förvånade att Slack meddelar den här nyheten. Flera andra tjänster har redan gått ut att de tänker släppa konkurrerande lösningar, bland annat Twitter.

Samtidigt saknas Clubhouse på Android, och med den rådande hypen kring appen på iOS så finns stort utrymme för konkurrenter att ta marknadsandelar innan Clubhouse släpps officiellt där.

Lästips: Wyze drabbad av säkerhetsläcka – känslig kunddata synlig

Frågan är – vill Slack-användare kunna skicka ljudmeddelanden till varandra? Finns det en marknad som kan växa där och har vi faktiskt nytta av vad Slack vill erbjuda? Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.