Stöd för Deezer till Apple HomePod & HomePod Mini

Fortfarande omöjligt att sätta Spotify som förstahandsvalet

Apple HomePod

Apple HomePod och HomePod Mini har fått stöd för musiktjänsten Deezer.

Det betyder att du – när Deezer är ansluten till ditt Apple ID – kan välja musiktjänsten framför Apple Music som standardtjänst på din Homepod.


Lästips: Apple HomePod har problem med Apple Music – uppdatering är boven

Därmed kan du automatiskt få all din musik spelad via Deezer når du ber Siri om att exempelvis lyssna på de senaste poplåtarna, eller en av dina favoritlistor.

För att lägga till Deezer går du till inställningar i Hem-appen på din iPhone. Tryck på hussympbolen, därefter på ditt ansikte under personer. Här kan du välja förstahandsvalet för musikuppspelning.

När Deezer finns som ett alternativ kan du välja tjänsten och den vägen ansluta ditt konto där.

För att använda Deezer som förhandsvald musiktjänst så måste din iPhone ha iOS 14.3 eller senare.

En intressant detalj är att Spotify, som är den närmaste rivalen för Apple Music, inte kan väljas som förhandsval. Vilket på sätt och vis inte är speciellt förvånande.

Lästips: Så startar du om HomePod & HomePod Mini

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.