Apple HomePod har problem med Apple Music – uppdatering är boven

Går inte att använda Siri för att lyssna på musik – du måste använda AirPlay

Apple HomePod

Om du upplever att smarthögtalaren HomePod beteer sig lite konstigt just nu så finns en bra förklaring. Många användare rapporterar att den senaste uppdateringen till HomePod ställer till det för bland annat assistenten Siri.

Det handlar om uppdateringarna med version 14.5 och 14.5.1 som drabbat HomePod negativt.

Lästips: Så startar du om HomePod & HomePod Mini

Det ska bland annat vara att assistenten Siri inte kan hitta rätt musik som användarna frågar efter. Och det gäller både mindre, okända musiker som de största – exempelvis den brittiska gruppen Beatles.

Problemet gör att HomePod inte kan användas fristående. Du måste använda en AirPlay-kompatibel pryl för att strömma din musik till smarthögtalaren istället för att röststyra uppspelningen.

Så länge du har en iPhone, iPad eller iPod Touch i hemmet så är det dock inga problem.

Apple är uppmärksammade på problemet och arbetar på en lösning. Sannolikt betyder det en ny uppdatering som löser det här specifika problemet. Och eftersom uppdateringar installeras automatiskt så är det bara att sitta lugnt i båten och vänta.

Det finns användare som rapporterar att de löst problemet temporärt med en fabriksåterställning av sin HomePod. Andra säger att upprepade frågor till Siri har löst problemet. Merparten rapporterar dock att de inte hittat någon bra lösning.

Lästips: Apple slutar tillverka HomePod – behåller HomePod Mini

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.