Svårt att få tag på nya iPad Pro – du kan få vänta till juli

iPad Pro

Trycket på nya och heta iPad Pro är stenhårt. Det är så många som vill ha den nya modellen att du kan få vänta en bit in i juli innan du får ditt exemplar. Om du beställer i samma stund som vi publicerade den här artikeln vill säga.

Har du riktigt otur så kan väntetiden öka ytterligare om pressen på Apples officiella webbutik fortsätter att öka. Tacksamt nog behöver du inte handla från den amerikanska butiken, för där ser det ännu värre ut för konsumenterna.

Lästips: Apple uppgraderar iPad Pro med nya M1-processorn

Anledningarna till att det är extra långa leveransturer just nu är flera. För det första så är nya iPad Pro helt nysläppt på marknaden och är en av de större uppgraderingarna i serien som vi fått hittills.

Därtill så är det stor brist på komponenter i tillverkningsbranschen. Det är bland annat svårt att få tag på de halvledare som krävs för att tillverka processorer, något som slagit hårt mot flera produktsegment.

Komponentbristen slår hårt mot flera produkter från Apple. Från företagets senaste kvartalsrapport vet vi att även Mac-datorerna påverkas negativt.

Lästips: Fungerar nya iPad Pro (2021) med Magic Keyboard? Här är svaret

Andra nya produkter som Apple AirTag är inte lika hårt påverkade. Här ser vi en fördröjning till slutet på maj för ett 1-pack. Vill du köpa ett 4-pack däremot ökar leveranstiden rejält, med två till tre veckor. 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.