Star Wars Eclipse: Nytt Star Wars-spel från skaparna av Heavy Rain

Räkna inte med att spelet släpps under 2022

star wars eclipse screenshot 2021

Star Wars Eclipse är ett nytt spel från Quantic Dream, skaparna av Heavy Rain och Detroit: Become Human. Spelet presenterades under The Game Awards 2021 med en riktigt snygg trailer.

Läs mer: Här är första trailern till TV-serien om Halo

Star Wars Eclipse utspelar sig under High Republic-eran och spelet beskrivs (utan närmare förklaring) som ett action/äventyrs-spel. Det här är första spelet någonsin som utspelar sig under tidsperioden och det kommer att vara möjligt att spela flera olika karaktärer under berättelsens gång.

Det saknas ännu många detaljer om det nya spelet och trailern inte visar något från själva spelet. Och det kanske inte är så konstigt då Star Wars Eclips ska vara tidigt i utvecklingsfasen, vilket gör att vi riskerar att inte få se spelet förrän 2023 eller i värsta fall 2024.

Tills dess har vi så klart flera andra riktigt tunga Star Wars-spel som hyllats den senaste tiden. Bland annat omtyckta Star Wars Jedi: Fallen Order som fått mycket positiv kritik. Och remake-versionen av Knights of the Old Republic som släpps till PC och Playstation 5 inom en snar framtid.


Star Wars Eclipse utvecklas av två spelstudior under Quantic Dreams flagg i Paris och Montreal.

Läs mer: Alan Wake II släpps under 2023 (PS5, Xbox Series, PC)

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.