Cuphead: Första expansionen släpps i juni 2022 – The Delicious Last Course

cuphead dlc the delicious last course 1280x720 2021

Den första och hett efterlängtade expansionen till hyllade Cuphead släpps i juni nästa år. Med ”The Delicious Last Course” får vi nya, stentuffa banor som verkligen kommer att sätta våra nerver på prov.

Läs mer: Alan Wake II släpps under 2023 (PS5, Xbox Series, PC)

Expansionen släpps ungefär fem år efter att originalspelet Cuphead släpptes. The Delicious Last Course presenterades första gången i juni 2018 och skulle ha släppts 2019. Tyvärr behövde spelstudion Studio MDHR extra tid på sig och expansionen sköts på framtiden både en och två gånger.

Nu äntligen verkar det som att utvecklingen har kommit så långt att studion vågar sig på ett nytt lanseringsdatum.

Givetvis får vi samma 1930-tals animeringsstil som originalspelet använder och även samma ljudprofil som många uppskattar. Cuphead har ett rykte om att vara ruskigt svårt, kanske till och med på en Dark Souls-nivå, och vi kan inte annat än hålla med.

cuphead the delicious last course 2022 lowres
Ms. Chalice är en ny karaktär i The Delicious Last Course.

Bland nyheterna att se fram emot är så klart många nya banor och knepiga bossar att ta sig an. Den största nyheten är kanske en ny, spelbar karaktär i form av Ms. Chalice. Vi lär behöva hennes hjälp med tanke på vilka utmaningar som står framför oss i expansionen.

Läs mer: Star Wars Eclipse: Nytt Star Wars-spel från skaparna av Heavy Rain

Den kommande expansionen till The Delicious Last Course är planerad att släppas den 30 juni 2022 på PC (Steam, GOG), Xbox, Switch och Playstation.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.