Alan Wake II släpps under 2023 (PS5, Xbox Series, PC)

Alan Wake

Hyllade action- och skräckspelet Alan Wake får en uppföljare. Finska Remedy Entertainment meddelar att Alan Wake II släpps under 2023 och att spelet är anpassat för moderna spelkonsoler samt datorer med kraftigt uppgraderad grafik.

Uppdatering 2022-10-20: Nu finns Alan Wake Remastered till Nintendo Switch

Läs mer: Alan Wake Remastered till Xbox och Playstation – släpps i oktober 2021

Alan Wake II har varit på mångas läppar efter att spelet släpptes som en så kallad remaster-version tidigare i oktober. När spelet piffades till var det många som hade förhoppningar om att den finska spelstudion även planerade en riktigt uppföljare med vår favoritförfattare i huvudrollen.

Och nu vet vi äntligen att det blir en officiell uppföljare. Alan Wake II släpps till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC under 2023 (om allt går väl alltså). Tyvärr bara via Epic Games Store vilket är beklagligt, men det är inte heller speciellt oväntat.

En spännande detalj om Alan Wake är att spelet har en koppling till ett annat Remedy-utvecklat (och hyllat) spel, nämligen Control.

Om du samlat på dig anteckningarna som finns spridda i Control och faktiskt läst dem så vet du att Night Springs, platsen där Alan Wake-spelet utspelar sig, nämns vid flera tillfällen. Då som platsen för ett experiment som inte hade fullt så lyckade resultat som vissa individer i Control hade hoppats på.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.