Alan Wake Remastered till Xbox och Playstation – släpps i oktober 2021

Alan Wake

Alan Wake Remastered är på gång till Xbox Series X och Playstation 5. Det nya spelet uppmärksammades på e-handelsföretaget Rakutens webbsajt och lansering väntas ske den 5 oktober

Det var Twitter-användare Wario64 som först upptäckte och rapporterade om spelet på det japanska företagets webbsajt.

Läs mer: Nu kan du köpa Alan Wake igen – finns på Xbox Marketplace

Sedan tidigare har det spekulerats i att Alan Wake skulle få just en remaster i framtiden, men nu har vi klara uppgifter som pekar på ett släpp inom en månad. Vad som är nytt och förbättrats är inte klarlagt i skrivande stund.

Med tanke på att det är en Remastered-version så är det dock garanterat att vi får omarbetad grafik som är betydligt bättre än originalet från 2010.

Det bör även finnas optimeringar som gör att Alan Wake flyter betydligt bättre på modern hårdvara än tidigare varit möjligt. Vi räknar kanske inte med så stora nyheter som raytracing, men däremot högupplösta texturer, 4K-stöd och bättre ljussättning.

Alan Wake Remastered kommer att släppas till Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4 och Playstation 5.

Läs mer: Alan Wake tas bort från digital butiker — licensproblem hotar

Notera att PC inte står med, och det är för att Rakutens webbsajt inte nämnde just PC-versionen. Det är troligt att Remastered-versionen även släpps till PC i framtiden, men det är inte bekräftat i skrivande stund.

Originalspelet Alan Wake släpptes 2010 och åtföljdes av expansionen Alan Wake’s American Nightmare 2012. Spelet utvecklades av finska Remedy som även är känd för tunga titlar som Control, Quantum Break och Max Payne-serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.