Nu finns Alan Wake Remastered att skaffa till Nintendo Switch

Alan Wake

Om du inte har spelat Alan Wake Remastered tidigare och du har en Nintendo Switch – då har du en riktigt bra chans just nu att få en fantastisk spelupplevelse. För spelet finns äntligen att spela på Nintendos populära handspelkonsoler och priset är lägre än vi kunnat hoppas på.

Trailern till Alan Wake Remastered

Berättelsen i Alan Wake Remastered

Alan Wake Remastered handlar om hur författaren med samma namn och hans fru reser till den pittoreska lilla staden Bright Falls. Där ska de slå sig ner i en stuga så att Alan Wake kan fokusera på den bok han håller på att skriva.

Men mystiska händelser hotar att sätta hela hans existens på sin spets. Plötsligt försvinner frun utan ett spår och ett mörker lägger sig över staden. Och sidor ur en skräckbok som Alan Wake påstås ha skrivit dyker plötsligt upp utan att han förstår varför.

Alan Wake måste hitta sin fru, hitta sig själv och besegra mökret för att hitta tillbaka till den verklighet som verkar ha lämnat.

Två expansionen förlänger mörkret – The Signal och The Writer

Alan Wake Remastered har två mindre expansioner som förlänger berättelsen och upplevelsen.

The Signal och The Writer ger dig nya karaktärer att prata med, fler områden att besöka och så klart ett djupare mörker att lysa upp med din ficklampa.

Första intrycken av Alan Wake Remastered på Nintendo Switch

  • Buggig upplevelse
  • Jämförelsevis dålig grafik
  • Långsam bildvisningsfrekens (fps)

De första intrycken och tankarna om spelet på Switch-konsolen är att du bör vänta med ett köp. Åtminstone tills spelet har uppdaterats med optimeringar som gör att spelupplevelsen förbättras.

Enligt webbsajten Kotaku så plågsam spelet just nu av buggar och långsam bildvisningsfrekvens som stör upplevelsen. Det ska även vara jämförelsevis dålig grafik, vilket inte är helt oväntat med tanke på att Switch-konsolerna inte har samma, råa kraft som Xbox, Playstation och PC.

Det ska även vara problem med texturer som inte visas korrekt. Bara kolla på bilden här under. Och här är ett annat, tydligt exempel på hur illa det kan vara.

Om du vill få en tydligare bild över hur grafiken ser ut så finns en video här under med gameplay från Alan Wake Remastered. Vi är tacksamma att spelet inte säljs till fullpris likt Skyrim: Anniversary Edition som just nu säljs för 700 kronor till Switch.

Det blir mer och mer uppenbart att spelet är en slarvigt gjord portning som med sina visuella defekter borde ha stannat i utvecklingsstadiet ett tag till.

Viktigt att veta om Alan Wake Remastered

Spelet kan bara köras av en ensam spelare. Här finns inget multiplayer att dela med andra. Genrer är action och äventyr.

Nedladdningsstorleken är 12,9 GB och bland språken som stöds hittar vi engelska, tyska och franska. Däremot inte svenska eller något annat av våra nordiska språk.

Spellägen som stöds är handhållet läge, tabletop-läge och tv-läge.

Spelet kosta 24 USD, eller cirka 330 kronor.

Alan Wake släpptes till Xbox 360

Alan Wake Remastered är precis som namnet antyder en omarbetad, förbättrad version av spelet Alan Wake.

Originalversionen släpptes till Xbox 360 i maj 2010. Under oktober 2021 så släpptes Remastered-versionen för Xbox och Playstation.

Idag finns spelet att skaffa till alla modeller ur både Xbox- och Playstation-serien, samt till PC om du föredrar det. Och så klart nu även Nintendo Switch.

Alan Wake II då? Är det spelet på gång?

Svaret är ja! Spelstudion Remedy har bekräftat att de arbetar på en efterföljare som kan släppas under 2023!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.