Spotify kraschar på Android – hänger sig på laddningsskärmen

Spotify

Spotify har problem med sin Android-app. Användare rapporterare att appen visserligen går att öppna, men att den hänger sig på laddningsskärmen. Sen går den inte att använda eftersom resten aldrig visas.

I ett meddelande på det officiella forumet så bekräftar Spotify problemet. De säger att en undersökning pågår för att identifiera vad som gått fel och därefter släpps en buggfix.

We’re receiving reports from Android users who say that when launched, the app gets stuck on the Spotify logo, refusing to load any further. This is being investigated.

Spotify

Enklare att skapa din egen podcast med Spotify (nytt verktyg)

Så vet du om din app är drabbad

Det är inte svårt att missa problemet om man är drabbad.

När du öppnar appen på din Android-telefon så visas laddningsskärmen – och sen händer inget mer. Oavsett hur länge du väntar så lämnar den aldrig laddningsskärmen.

Du kan stänga appen både på normalt vis och genom att tvinga en avständning, men det hjälper dig inte att komma förbi låsningen som sker.

Användare rapporterar också att det inte hjälper med en ominstallation av appen.

Oklart vad som triggar problemet

Vissa användare säger att problemet bara uppstår utan att de har gjort något speciellt.

Minst en person rapporterar att Spotify-appen slutade fungerar när en inställning för att använda ett monterat SD-kort gjordes.

Det är inte fastställt exakt vad som är problemet och inte heller vet vi hur många som är drabbade i skrivande stund.

Det bästa rådet vi kan ge idag är att sitta lugnt i båten. Spotify arbetar med att förstå vad som börjat krångla och lär släppa en uppdatering till appen inom kort.

Fler använder Spotify – trots kontroversen med Joe Rogan

Tips på sätt att få igång Spotify-appen

Om du läser det här kort efter att nyheten om krascherna började spridas så är det inte säkert att Spotify har en lösning. Det finns inga garantier, men visst finns några tips på hur du kan tvinga appen till att starta korrekt igen.

  1. Forcera en omstart av appen via Inställningar > Appar > Spotify
  2. Starta om din mobiltelefon
  3. Uppdatera Spotify-appen via Play Store
  4. Återställ appen via Inställningar > Appar > Spotify > Lagring
  5. Ominstallera appen

Det finns aldrig några garantier och som ovan nämnt är det bäst att sitta lugnt i båten och vänta in en uppdatering från Spotify. Men om du absolut inte vill vänta så kan du alltså prova ovanstående idag.

Ett tips är att hålla ögonen på det officiella Spotify-forumet för mer information när det dyker upp.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.