Fler använder Spotify – trots kontroversen med Joe Rogan

Spotify

Spotify har släppt sin senaste kvartalsrapport. Den visar att musiktjänsten fortsätter att växa, trots den växande kontroversen kring Joe Rogan.

Enligt rapporten ökade Spotify med två miljoner månatliga användare under första kvartalet 2022. Så här ser uppdelningen ut just nu för användarna:

  • Totalt: 422 miljoner användare varje månad
  • Betalande: 182 miljoner användare varje månad

Spotify ökar trots flera kontroverser kring musiktjänsten.

The Joe Rogan Experience & uttåget ur Ryssland

The Joe Rogan Experience blev ett stort samtalsämne på grund av sin medverkan till spridning av desinformation om COVID-19.

Så stort och kontroversiellt att artister som Neil Young och Joni Mitchell lämnade Spotify. Det var dock inte tillräckligt för att fler tunga namn skulle lämna musiktjänsten.

Spotify tappade en del användare efter att musiktjänsten lämnade Ryssland.

Ungefär 1,5 miljoner betalande, månatliga användare ska tjänsten ha förlorat i ett svep. Samtidigt ökade antalet användare i Latinamerika vilket vägde upp för tappet.

Läs mer om de senaste siffrorna i Spotifys kvartalsrapport här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.