Nintendo Switch: Problem med att batteriet töms (lösningen)

nintendo switch oled front white 2021

Har du en Nintendo Switch som dränerar batteriet snabbare än normalt? Du är inte ensam. Det är så många som är drabbade just nu att den japanska speljätten har börjat att reagera.

Det finns en hel del utmaningar med Switch-konsolerna som får användarna att gnissla tänder. Inte minst problemet med Joy-Cons där spakarna drar åt sidorna helt av sig själv.

Lästips: Är burn-in ett problem med Switch OLED? (svaret är: kanske)

Ett av det senaste som drabbat användarna är att batteriet töms snabbt. Mycket snabbt faktiskt. Bara att ha spelkonsolen liggandes över natten (oanvänd) är tillräckligt för en del.

Den som kontaktar Nintendo får inte något svar på varför batteriet töms. Det finns ingen officiell förklaring på problematiken helt enkelt. Men kanske en temporär lösning.

nintendo switch oled front redbg 2021
Har du en Switch OLED? Var försiktig med statisk bild på skärmen – du riskerar att bränna in en permanent bild, precis som på en OLED-TV.

Nintendo säger att drabbade användare kan optimera batteriet i sin Switch-konsol med en enkel process:

  1. Gå till System Settings > Sleep Mode
  2. Sätt Auto-Sleep till Never
  3. Se till att konsolen INTE är ansluten till dockan eller en strömadapter
  4. Starta ett spel och låt konsolen vara orörd tills batteriet är tomt
  5. När batteriet är helt tomt > Anslut Switch-konsolen till en strömadapter och ladda orörd i minst 4 timmar

Notera att användare av Switch OLED inte ska låta spelkonsolen visa samma bild på skärmen under längre perioder eftersom det ökar risken för ”burn-in”.

Målet med hela processen ovan är att tvinga batteriet att bli helt urladdat och sen tvinga laddning till 100 procent igen. Se det som en kalibrering av batterikapaciteten så att din Switch vet exakt vilken kapacitet som gäller.

Lästips: Varningen: Ta INTE bort skärmskyddet på Switch OLED

Här kan du läsa mer hos Nintendo om processen som rekommenderas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.