Nya Boost Charge Pro från Belkin kan snabbladda Watch Series 7

belkin boost charge pro 2022
Foto: Belkin

Belkin har släppt en ny och förbättrad Boost Charge Pro-modell som äntligen kan snabbladda Watch Series 7. Den nya modellen har plats för tre Apple-prylar med dedikerade platser till iPhone, Watch och AirPods.

Med Watch Series 7 så introducerade Apple sin första modell i serien som stöder snabbladdning. Laddningskontakten är bakåtkompatibel med alla äldre laddningsplattor, men för att använda snabbladdningen krävs en ny platta som stöder det.

Test: Belkin Boost Charge Pro för iPhone 12-serien – trådlös laddning med MagSafe

Den gamla laddningsstationen av typen 3-in-1 från Belkin kan visserligen ladda Watch Series 7, men utan snabbladdningen.

Du som har gamla laddningsstationen och en av de senaste Watch-modellerna förlorar alltså möjligheten att snabbladda batteriet, vilket hade ökat laddningshastigheten med hela 33 procent. Attans!

belkin boost charge pro magsafe 2021 1
Bild: Belkin

Nya laddningsstationen är visuellt identisk med den gamla. Det finns inget som särskiljer den mer än den underliggande laddningstekniken för Watch-klockorna. Din iPhone respektive AirPods laddar exakt lika snabbt som tidigare.

Skillnaden för Watch Series 7 versus de äldre modellerna är märkbar i laddningstid. Med 33 procent snabbare laddning av batteriet så går du från 0 till 80 procents laddning på bara 45 minuter med nya Boost Charge Pro.

Officiella iPhone-plånboken med MagSafe stöder Hitta-appen

Det är kanonbra om du använder din smartklocka för sömnmätning på natten och behöver ge den lite extra ström inför en lång dag. Men det är så klart helt onödigt på natten om du laddar din klocka medan du sover.

Det kostar en rejäl slant om du vill ladda dina Apple-prylar med stil. Det rekommenderade priset är 150 USD enligt Belkins webbutik, vilket omräknat blir cirka 1 900 kronor inklusive moms. Exakt prislapp i Sverige återstår att se, men räkna med att du får betala ett premiumpris för den lilla skillnaden med Watch Series 7-stöd.

De första exemplaren av nya Boost Charge Pro är planerade att skeppas under juli månad.

Via 9to5mac och The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.