Spotify kommer till Apple Watch — Snowy gör det möjligt

snowy spotify apple watch

Spotify kommer till Apple Watch — men det är inte musiktjänsten själva som utvecklar appen. Istället kommer stödet för smartklockan att släppas tack vare ett samarbete med en tredjepartsutvecklare vilken arbetat på en liknande lösning tidigare.


Nyheten kommer efter att utvecklaren Andrew Chang, skaparen av en Spotify-app kallad Snowy till Apple Watch, slagit sig ihop med den svenska musiktjänsten för att skapa en officiell applikation.

Chang har arbetat med sin applikation en längre tid nu men efter att ha hamnat i trubbel med just Spotify över både namn- och designval valde de båda parterna att komma överens; och de gör det genom att samarbete med att skapa en helt ny applikation.

När den kan släppas återstår att se men när den gör då får Apple Watch-användarna äntligen en liknande upplevelse som de med Apple Music. Inte heller vet vi exakt vilka funktion som är aktuella.


Lästips: Spotify begränsar gratisanvändarna ytterligare



Den officiella webbsajten nämner dock funktioner som offline-stöd med synkronisering av spellistor direkt till Apple Watch, kontroller för att styra uppspelningen och röststyrning med digitala assistenten Siri. För att nämna några av funktionerna.

Samarbetet mellan Andrew Chang och Spotify är ett välkommet steg för att ta Spotify till en ny nivå med iOS. Musiktjänsten annonserade nyligen att de nått 50 miljoner betalande prenumeranter, upp från 40 miljoner i september 2016, vilket även det är en fin milstolpe.

Det är positivt att Spotify lyckades komma överens med Andrew Chang istället för att bara stänga dörren för honom. Det visar om inte annat att musiktjänsten ser något positivt i hans arbete och att de är villiga att satsa för att få ut hans applikation till användarna.

Om du vill använda Snowy när appen släpps för Apple Watch krävs ett Spotify Premium-konto. För att läsa mer om appen besöker du den officiella webbsajten. Där kan du se bilder, läsa mer om funktionerna samt skriva upp dig på en notifieringslista så ett e-postmeddelande skickas till dig när Snowy är släppt.