Outlook för Mac får stöd för Google Kalender — ladda ner här

microsoft outlook for mac preview

Snart kan du ansluta ditt Google-konto till Outlook för Mac och synkronisera både kalendrar och kontakter. Något som tidigare inte varit möjligt då Outlook inte stöder den teknik som är nödvändig.


Nu blir det dock ändring på det. Microsoft har meddelat att de uppdaterar Outlook för Mac med den kod som behövs för att du ska kunna använda Google Kalender och Kontakter med applikationen.

Välkomna nyheter för många användare som inte bara kör Microsofts webbtjänster utan även Googles.

Med Outlook for Mac Preview får du en möjlighet att testa nya stödet utan en prenumeration på Office 365. Tiden du kan använda applikationen är tidsbegränsad om du inte har en prenumeration, så nyttja tiden väl.

Fram till den 30 juni 2017 kan du använda Outlook for Mac Preview utan en Office 365-prenumeration. När den färdiga versionen släpps uppdateras applikationen automatiskt.Lästips: Smartare mötesplanering med Outlook för iOS


Faktum är att Microsoft redan erbjuder omfattande stöd för Googles tjänster, dock inte för Mac. Istället är det Outlook till iOS som har funktionerna, och de fungerar dessutom riktigt bra.

Det är positivt att Microsoft äntligen har förstått att inte alla nöjer sig med företagets Office-tjänster. Google G Suite används av miljontals användare varje dag, och det vore logiskt att många av dem tvingas blanda med Office 365 på exempelvis arbetsplatsen.

microsoft autoupdate office officeinsider snabb

Om du vill prova nya versionen av Outlook för Mac redan idag kan du ladda ner senaste förhandsversionen på den officiella produktsidan. Nerladdningen är på mer än 700MB och när installationen är klar har 1,6GB tagits i anspråk på hårddisken.

Installera applikationen på sedvanligt vis. När du startat testversionen av Outlook går du till menyn och väljer Hjälp > Sök efter uppdateringar. I rutan som visas väljer du alternativet (se bilden ovan) ”Office Insider – snabb” och sedan klicka på ”Sök efter uppdateringar”.

Installera alla uppdateringar som dyker upp genom att markera dem i rutan som visas, godkänn avtalet och vänta tills allt är klart. Tänk på att Outlook måste vara stängd under processens gång, annars kan inte uppdateringen installeras på korrekt vis.

Har du provat att använda ditt Google-konto med nya Outlook för Mac? Kommentera gärna och berätta vad du tycker!