Smartare mötesplanering med Outlook för iOS

Outlook iOS Scheduling Assistant

Microsoft har uppdaterat Outlook för iOS med en smart schemaläggare för möten. Tekniken kommer från företagets e-postklient med samma namn för desktop och gör det lättare för dig att planera din dag med kollegorna.


Innan du planerar ett möte i Outlook för iOS kan du nu se alla inbjudna kollegors egna schemalagda möten för dagen. På så vis hittar du alltid luckorna för att ingen ska riskera att bli dubbelbokad; för vi vet alla hur roligt det är att ha två samtidiga möten, eller hur?

När du bjuder in personer till möte visar färger i kalendern om det är lediga eller upptagna tider. Vitt betyder tider som är lediga för alla inbjudna, gult betyder att en eller flera är upptagna medan rött visar att ingen kan den angivna tiden.

Allt du behöver göra är att klicka och dra tidsväljaren i kalendern. När markören visar grönt betyder det att alla är lediga och du kan välja den tiden. På det här sättet går det snabbare och enklare att bjuda in till möten — du slipper krångla med att dubbelkolla tillgänglighet.

Så vad behövs då för att det här underbara enkla ska fungera? Först och främst behövs Outlook för iOS. Vid ett senare tillfälle kommer funktionen även till Android- och Windows 10 Mobile-versionerna. Dessutom behövs Office 365 eller senaste versionen av Exchange.Lästips: OUTLOOK.COM PREMIUM ÄR SLÄPPT — FÅ PERSONLIG E-POSTADRESS MED EGET DOMÄNNAMN


Om du använder Google G Suite eller liknande lösningar faller du snabbt ut i kylan. Då fungerar inte mötesplaneringen och du får leta efter andra, liknande lösningar från andra aktörer. Har du bra tips på sådana får du gärna kommentera och berätta här under.

Ladda ner Outlook från de officiella appbutikerna App Store för iOS och Play Store för Android.