Apple Music kan få lägre pris lagom till julhelgen

Apple Music Logo 950px

Rykten säger att Apple Music kan få en snällare prislapp och det redan till julhelgen. Om vi ska tro de senaste uppgifterna rör det sig om ett 20 procent lägre pris, och det är inte svårt att gissa varför.


Det är inte ofta kan rapportera att Apple planerar en prissänkning men kanske kan musiktjänsten Music få sig just en sådan inom kort.

Målet ska vara att öka pressen på konkurrenter som Spotify, Google Play Music och Amazon Music. Tungviktare med stora delar av marknaden som Apple vill åt.

Om sänkningen går igenom betyder det att Apple Music kostar kring 80 kronor per månad istället för 100 kronor som idag. Studenter får i sin tur betala 40 kronor istället för 50 kronor.

Nu finns det bara ett litet problem med informationen ovan, och det är att inget är officiellt från Apple. Det är webbsajten Digital Music News som fått uppgifterna från två oberoende och anonyma tipsare.


Och ska vi tro tipsen så kommer de som redan har betalt för ett helt års användning av Music inte att få en endaste krona tillbaka från Apple när sänkningen går igenom. Betalt är betalt så njut av musiken tills nästa förnyande.

Apple uppdateras Itunes med mängder av buggfixar

Samtidigt som uppgifterna om sänkt pris på Apple Music släpptes fick mjukvaran iTunes en större uppdatering av Apple.

Det är inga nya funktioner som tillkommer utan här rör det sig uteslutande om buggfixar. Mindre spännande kanske men ändå välkommet.

Version 12.5.3 av iTunes bjuder exempelvis på en åtgärd på ett problem som kunde leda till att album spelades upp i oväntad ordning. Ett annat problem som fixades är att låttexter ibland hindrades från att visning med Beats 1.

Utöver det är det en mängd ospecificerade buggfixar för ökad stabilitet och prestanda. Inget värt att näna eftersom det är standard med nära nog alla uppdateringar idag.