Nexus 6P kan ha problem med batteriet — användare rapporterar om telefoner som dör

Nexus 6P

Nexus 6P är på många vis en riktigt bra mobiltelefon, men för många har den nu börjat bli ett ovälkommet problem med krånglande telefoner.

Ja, vi vet att Google har presenterat sina nya Nexus-telefoner och med dem Android 7.1. Men det finns fortfarande flera miljoner användare av föregångaren Nexus 6P — och många av dessa är i farozonen för ett riktigt otrevligt problem.

Tidigare har Nexus 6P visat sig ha problem med både tåligheten och stabiliteten då modellen enkelt kunde böjas på mitten med bara lite handkraft. Tänk iPhone 6 Plus och Bendgate om du undrar vad vi pratar om.

Efter att det löste sig med senare varianter av modellen har ett nytt problem dykt upp. Mängder av användare har nu ventilerat sin ilska över att deras telefoner helt plötsligt dör mitt i vad de gör. Skärmen blir svart och kan endast aktiveras efter att laddaren anslutits.

Så fort batterimätaren börjar röra på sig kan telefonen slås på igen, så här är det något mystiskt i görningen. Förhoppningsvis är det inte värre än att Google kan fixa en bugg med ny mjukvara — i värsta fall är det felaktigt tillverkad hårdvara som endast kan lösas med en inskickad telefon.

Vi hoppar givetvis på det förstnämnda, men Nexus 6P har ett dåligt rykte om sig i testkretsar. När YouTube-kanalen JerryRigEverything lade vantarna på ett exemplar visade de att modellen enkelt kunde knäckas på mitten där flera konkurrerande telefoner klarade dig betydligt bättre. Skärmen visade sig också ha sämre motståndskraft mot extrema temperaturer.


Lästips: Google Nexus 6 har fått Android 7.0 ”Nougat” — men inte Nexus 9 LTE


Dessutom var skärmen så pass känslig för åverkan att en spets med hårdhetsgrad 7 lyckades skapa en spricka i skärmen när JerryRigEverything testade tåligheten. Inte repor, utan en spricka. Ouch!

Här kanske vi också bör nämna att långt ifrån alla med en Nexus 6P har haft några problem. Faktum är att de allra flesta inte lär ha märkt av dem överhuvudtaget. Speciellt inte de med skärmskydd och hårt skal till telefonen (seriöst, varför är det inte lag på att skärmskydd ska finnas på telefonerna från start?).

Har du en Nexus 6P som börjat krångla med batteriet? Eller bara märker du att den dör helt plötsligt och till synes utan anledning? Kanske med någon otrevlig varningstext som hintar om vad som är fel? Kommentera och berätta om dina upplevelser.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.